12-годишната Ноя Дан, за която написа британската писателка Джоан Роулинг, почина

...
12-годишната Ноя Дан, за която написа британската писателка Джоан Роулинг, почина
Коментари Харесай

Израел обяви смъртта на 12-годишната Ноя, за която писа авторката на Хари Потър

12-годишната Ноя Дан, за която написа английската писателка Джоан Роулинг, умря в плен на бойци на Хамас. Това беше посочено на формалната страница на Израел в обществената мрежа X през днешния ден.

Според израелското държавно управление момиченцето е умряло дружно с баба си Кармела. Телата им били открити предната вечер.

" Ужасени сме да съобщим, че телата на Ноа и нейната баба Кармела бяха открити през вчерашния ден. Благодарим на всички, които споделиха нейната история, с цел да ни оказват помощ да я върнем вкъщи. Сърцата ни са разрушени ", се споделя в изказването.

Daily Mail също показа някои детайлности от нещастието. 80-годишна жена и нейната внучка Ноя Дан, която има аутизъм, са измежду изчезналите на 7 октомври след офанзива на Хамас на израелска територия.

Семейството не губи вяра, че ще може още веднъж да види околните си с помощта на дейностите на ЦАХАЛ, само че нищо не се получава.

Преди да показа трагичната вест, майката на Ноя Дан показа последното гласово известие на щерка си. След това тя се скрила в къщата на баба си, до момента в който бойците на Хамас търсели поданици, които да заловят или убият.

" Мамо, имаше мощен плач пред вратата, който ме изплаши. Всички прозорци на къщата на баба ми бяха счупени на входа. Защото имаше друга детонация, имаше доста счупени прозорци. Мамо... боязън ме е ”, споделя 12-годишното момиче.

Още трима членове на семейство Дан към момента са в неопределеност.

Хамас залови 12-годишно момиче: Джоан Роулинг реагира

Авторката на поредицата от книги за Хари Потър публикува съобщение в обществената мрежа X, в което описа на целия свят историята на едно дете. На фотографията Ноа Дан държеше книга от еврейски публицист и магическа пръчка.

" Отвличането на деца е ужасяващо и изцяло безпричинно. По явни аргументи този облик ме шокира. Нека Ноа и всички останали заложници, взети от Хамас, скоро се върнат при фамилиите си ", написа Джоан Роулинг.

Към момента на издание на материала тя не е реагирала на новината за гибелта на детето.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР